Oliver_4.jpeg

Oliver Hurskainen

HELLA FOODIN KEITTIÖMESTARI

Oliver otti ensimmäisen kosketuksen kokin ammattiin vuonna 2007 kesätöiden kautta. Hän perusti sen jälkeen vuonna 2008 isänsä kanssa Samuraisushi Nagun, valmistui ravintolakoulu Perhosta vuonna 2012 ja työskenteli GW.Sundsmanissa ja ravintola Murussa vuoteen 2015 asti. Oliver joutui valitettavasti lopettamaan täysipäiväisen kokin ammatin hänelle todetun reuman vuoksi. Hella Foodin perustajat Sebastian ja Ville tarjosivat Oliverille keittiömestarin paikkaa Hella Food projektissa ja hän päätti palata hänelle tärkeän ja rakkaan työn pariin. Oliver vastaa workshoppien sisällöstä ja hän on mukana jokaisessa workshopissa ohjaamassa nuoria.

”Hella Food on minulle aivan huikea mahdollisuus jakaa sitä tietoa ja osaamista mitä minulle on kertynyt vuosien aikana”

teemu laurell

SHELTER

Teemu on vuoden 2012 Top Chef voittaja ja hän nykyään vastaa oman ravintolansa, Shelterin keittiöstä. Hän on aikaisemmin työskennellyt mm. G.W.Sundmansissa, Fishmarketissa, Demossa ja Sipulissa.

 
Late.jpg

LATE FENANDER

FINNISH FOOD MAFIA

Late toimii Finnish Food Mafian toimitusjohtajana. Hänellä on pitkä kokemus ravintola-alalla työskentelystä ja hänen vahvuutensa ovat liiketoiminnassa ja johtamisessa. Late on mukana auttamassa pop-up ravintolan perustamisessa.

Kalle.jpg

KALLE KIUKAiNEN

Basbas

Kalle Kiukainen työskenteli useamman vuoden ravintola Murun keittiömestarina ja oli mukana hyväntekeväisyystempaus 24H:ssa. Kalle oli myös Chef on the beach televisiosarjan pääosassa. Nykyisin Kalle toimii yrittäjänä ja keittiömestarina ravintola  BasBasissa, joka valittiin vuoden 2017 kolmanneksi parhaaksi ravintolaksi Suomessa.

 

 

 

 

 

 

 

Erno.jpg

Erno Kemi

Ora

Erno toimii keittiömestarina Michelin-tähden ansainneessa Orassa. Hän on myös edustanut Suomea kokkimaajoukkueessa. Lisäksi hän on työskennellyt mm. Chez Dominiquessa, Sassossa, A21ssä ja Mange Sudissa.

 

 
ville.jpg

VILLE TIKKANEN

VALKOINEN SALI, HELLA FOOD

Ville Tikkanen on toinen Hella Foodin perustajista sekä pitkän linjan kulttuurivaikuttaja. Hänen käsialaansa ovat vuonna 2004 perustettu Bassoradio, 2010 toiminut nuorisoprojekti Bass Camp, sekä vuodesta 2008 asti järjestetty Bassline Festival. Tällä hetkellä Ville johtaa kulttuuri- ja tapahtumatila Valkoista Salia Aleksanterinkadulla.

 

Jussi.jpg

Jussi Raunio

Farang, ASk, Boathouse

Top Cheffistä tuttu mies on ollut muun muassa ravintola Boathousen, Pianissimon ja Pastiksen vuoro– sekä keittiömestarina.  Jussi kuuluu nuorista kokeista koostuvaan Finnish Food Mafiaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Antti.jpg

Antti Asujamaa

Ragu

Antti on toiminut pitkään ravintola-alalla ja hän on ollut mukana perustamassa ravintolat Ragun ja Shelterin. Ennen sitä hän on tehnyt pitkän uran keittiömestarina Sassossa ja Sipulissa.

 
seba.jpg

sebastian harju

hella Food

Sebastian on perustanut Hella Foodin yhdessä Ville Tikkasen kanssa vuonna 2014. Hän toimii Hella Foodin toiminnanjohtajana ja työskentelee mukana olevien nuorten uraohjaajana. Hän on aikaisemmin työskennellyt useamman vuoden ajan Helsingin kaupungilla nuorten parissa.

 

Akseli Herlevi.png

AKSELI HERLEVI

Naughty BRGR

Akseli on Suomen ensimmäisen Top Chef kilpailun voittaja ja hänellä on oma tv-sarja Burgerimies. Hän avasi vuonna 2015 ensimmäisen Naughty BRGR ravintolansa Helsinkiin ja on sen jälkeen laajentanut ravintolaketjun Turkuun, Tampereelle ja Jyväskylään.

Linnea_Hellafood.jpeg

LINNEA VIHONEN

Yes Yes Yes

Linnea innostui kokin ammatista 25-vuotiaana ja opiskeli itsensä kokiksi Ravintolakoulu Perhosta vuonna 2012. Hän on sen jälkeen työskennellyt The Cockin keittiömestarina ja kasvisruokaa tarjoavan helsinkiläisen ravintola Yes Yes Yes keittiömestarina. Linnea on myös Mitä tänään syötäisiin -ohjelman kokki.

Finnjävel_HenriAlen_01-1.jpg

HENRI ALEN

ULTIMA

Henri tunnetaan lukuisista tv-ohjelmista kuten Master Chefistä VIP, Junior Master Chef Suomi ja Sokkokokista. Hän on julkaissut myös Vuoden keittokirja – Henkan kotiruokaa koko vuodeksi -kirjan vuonna 2015. Lisäksi Henri omistaa ravintolat Murun, Pastiksen, Kaartin Hodari & Hummerin, Sue Ellen ja kiertotalousravintola Ultiman.

Näyttökuva 2018-6-26 kello 23.40.18.png

Nico Österberg 

Sås Catering, Yrttipojat

Nico on työskennellyt Italiassa kolmen michelin tähden ravintolassa Piazza Duomossa,  ravintola Grönissä ja ravintola Juuressa. Nykyään Nico pyörittää kahta omaa yritystä Valtterin Sinkkosen kanssa. Sås Cateringin toiminta perustuu ajatukseen “metsästä pöytään” ja he keräävät ja säilövät itse metsänantimia keväisin ja kesäisin käytettäväksi myös talven aikana. He toimittavat myös Yrttipojat nimen takana villiyrttejä helsinkiläisille huippuravintoloille kuten Grönille, Kuurnalle, Atelje Finnelle ja Oralle.

 

JouniRahikainen & Elmo Luoma-Aho.jpg

Jouni Rahikainen

Maannos

Jouni on kansainvälisesti arvostettu kokki, joka on työskennellyt Suomessa Australiassa ja Englannissa. Hän on ollut mukana avaamassa ravintoloita kuten Kämp Signé, Ask ja Lonna. Jouni oli vuonna 2015 Top Chef -kilpailun finaalinelikossa ja nykyään hän on keittiömestarina ravintola Maannoksessa.

 

Näyttökuva 2018-6-26 kello 23.41.03.png

Valtteri Sinkkonen

Sås Catering, Yrttipojat

Valtteri oli mukana Hella Foodissa vuonna 2015. Innostuttuaan kokin ammatista hän siirtyi aluksi työskentelemään Street Gastroon, jonka jälkeen hän on ollut töissä ravintola BasBasissa ja ravintola Nollassa. Nykyään hän opiskelee keittiömestariksi ja pyörittää kahta omaa yritystään Nicon Österbergin kanssa. Sås Cateringin toiminta perustuu ajatukseen “metsästä pöytään” ja he keräävät ja säilövät itse metsänantimia keväisin ja kesäisin käytettäväksi myös talven aikana. He toimittavat myös Yrttipojat nimen takana villiyrttejä helsinkiläisille huippuravintoloille kuten Grönille, Kuurnalle, Atelje Finnelle ja Oralle.