Oliver_4.jpeg

Oliver Hurskainen

HELLA FOODIN

Oliver otti ensimmäisen kosketuksen kokin ammattiin vuonna 2007 kesätöiden kautta. Hän perusti sen jälkeen vuonna 2008 isänsä kanssa Samuraisushi Nagun, valmistui ravintolakoulu Perhosta vuonna 2012 ja työskenteli GW.Sundsmanissa ja ravintola Murussa vuoteen 2015 asti. Oliver joutui valitettavasti lopettamaan täysipäiväisen kokin ammatin hänelle todetun reuman vuoksi. Oliver vastaa workshoppien sisällöstä ja hän on mukana jokaisessa workshopissa ohjaamassa nuoria.

teemu laurell

SHELTER

Teemu on vuoden 2012 Top Chef voittaja ja hän nykyään vastaa oman ravintolansa, Shelterin keittiöstä. Hän on aikaisemmin työskennellyt mm. G.W.Sundmansissa, Fishmarketissa, Demossa ja Sipulissa.

image1.jpeg

KRISTIAN PERKOLA

freelancer

Kristian Perkola on todella arvostettu kokki. Hän toiminut kokkina vuodesta 1994 ja ollut lukuisissa ravintoloissa niin kokkina kuin keittiömestarina. Hän ollut töissä Chez Dominiquessa, Oaxen Krogissa, Demossa, ja Solnassa. Lisäksi Kristian on ollut mukana avaamassa BW-ravintoloita Farang, Gaijin ja Boulevard Social. Nykyään Kristian on jättäytynyt täysipäiväsestä kokinammatista ja hän tekee catering-keikkoja.

Kalle.jpg

KALLE KIUKAiNEN

Basbas

Kalle Kiukainen työskenteli useamman vuoden ravintola Murun keittiömestarina ja oli mukana hyväntekeväisyystempaus 24H:ssa. Kalle oli myös Chef on the beach televisiosarjan pääosassa. Nykyisin Kalle toimii yrittäjänä ja keittiömestarina ravintola  BasBasissa, joka valittiin vuoden 2017 kolmanneksi parhaaksi ravintolaksi Suomessa. 

 

  

Erno.jpg

Erno Kemi

kellohalli

Erno toiminut keittiömestarina Michelin-tähden ansainneessa Orassa. Hän on myös edustanut Suomea kokkimaajoukkueessa. Lisäksi hän on työskennellyt mm. Chez Dominiquessa, Sassossa, A21ssä ja Mange Sudissa. Nykyään on Kellohallissa suunnittelemassa uusia ruokia.

ville.jpg

VILLE TIKKANEN

VALKOINEN SALI, HELLA FOOD

Ville Tikkanen on toinen Hella Foodin perustajista sekä pitkän linjan kulttuurivaikuttaja. Hänen käsialaansa ovat vuonna 2004 perustettu Bassoradio, 2010 toiminut nuorisoprojekti Bass Camp, sekä vuodesta 2008 asti järjestetty Bassline Festival. Tällä hetkellä Ville johtaa kulttuuri- ja tapahtumatila Valkoista Salia Aleksanterinkadulla.

 

Jussi.jpg

Jussi Raunio

freelancer

Top Cheffistä tuttu mies on ollut muun muassa ravintola Boathousen, Pianissimon ja Pastiksen vuoro– sekä keittiömestarina.  Jussi kuuluu nuorista kokeista koostuvaan Finnish Food Mafiaan. Hän on myös perustanut ja pyörittänyt muutamana kesänä toimineen Kesäbistron.

 

 

 

  

Antti.jpg

Antti Asujamaa

Ragu

Antti on toiminut pitkään ravintola-alalla ja hän on ollut mukana perustamassa ravintolat Ragun ja Shelterin. Ennen sitä hän on tehnyt pitkän uran keittiömestarina Sassossa ja Sipulissa.

seba.jpg

sebastian harju

hella Food

Sebastian on perustanut Hella Foodin yhdessä Ville Tikkasen kanssa vuonna 2014. Hän toimii Hella Foodin toiminnanjohtajana ja työskentelee mukana olevien nuorten uraohjaajana. Hän on aikaisemmin työskennellyt useamman vuoden ajan Helsingin kaupungilla nuorten parissa.

 

Akseli Herlevi.png

AKSELI HERLEVI

Naughty BRGR

Akseli on Suomen ensimmäisen Top Chef kilpailun voittaja ja hänellä on oma tv-sarja Burgerimies. Hän avasi vuonna 2015 ensimmäisen Naughty BRGR ravintolansa Helsinkiin ja on sen jälkeen laajentanut ravintolaketjun Turkuun, Tampereelle ja Jyväskylään.

Linnea_Hellafood.jpeg

LINNEA VIHONEN

Yes Yes Yes

Linnea innostui kokin ammatista 25-vuotiaana ja opiskeli itsensä kokiksi Ravintolakoulu Perhosta vuonna 2012. Hän on sen jälkeen työskennellyt kasvisruokaa tarjoavan helsinkiläisen ravintola Yes Yes Yes keittiömestarina. Linnea on myös Mitä tänään syötäisiin -ohjelman kokki.

Finnjävel_HenriAlen_01-1.jpg

HENRI ALÉN

ULTIMA

Henri tunnetaan lukuisista tv-ohjelmista kuten Master Chefistä VIP, Junior Master Chef Suomi ja Sokkokokista. Hän on julkaissut myös Vuoden keittokirja – Henkan kotiruokaa koko vuodeksi -kirjan vuonna 2015. Lisäksi Henri omistaa ravintolat Murun, Pastiksen, Kaartin Hodari & Hummerin, Sue Ellen ja kiertotalousravintola Ultiman.

36522935_10214986390167519_8398136844507676672_n.jpg

Nico Österberg 

Sås Catering, Yrttipojat

Nico on työskennellyt Italiassa kolmen michelin tähden ravintolassa Piazza Duomossa,  ravintola Grönissä ja ravintola Juuressa. Nykyään Nico pyörittää kahta omaa yritystä Valtterin Sinkkosen kanssa. Sås Cateringin toiminta perustuu ajatukseen “metsästä pöytään” ja he keräävät ja säilövät itse metsänantimia keväisin ja kesäisin käytettäväksi myös talven aikana. He toimittavat myös Yrttipojat nimen takana villiyrttejä helsinkiläisille huippuravintoloille kuten Grönille, Kuurnalle, Atelje Finnelle ja Oralle.

fix4(2).jpg

MARKUS HEINONEN

Hella food ohjaaja Ja valokuvaaja

Markus on 15 vuoden ravintola uransa aikana monissa liemissä keitetty kokki ja keittiömestari. Hän on toiminut mm. Panimoravintola Bryggeri Helsingissä vuoromestarina ja Ravintola Pianissimossa keittiömestarina. Muutaman vuoden ajan hän on myös toiminut valokuvaajana keittiötyön ohella. 

Markus toimii vakituisena ohjaajana ja on mukana jokaisessa workshopissa. Hän myös toimii Hella Foodin virallisena valokuvaajana dokumentoiden workshoppeja. Löydät Markuksen instagramista @kokki_ja_kamera

"Hella Food tarjoaa minulle mahdollisuuden yhdistää neljä lempi asiaani: Kokkauksen, opettamisen, kuvaamisen ja hyvästä ruuasta ja fiiliksestä nauttimisen"


JouniRahikainen & Elmo Luoma-Aho.jpg

Jouni Rahikainen

Maannos

Jouni on kansainvälisesti arvostettu kokki, joka on työskennellyt Suomessa Australiassa ja Englannissa. Hän on ollut mukana avaamassa ravintoloita kuten Kämp Signé, Ask ja Lonna. Jouni oli myös vuonna 2015 Top Chef -kilpailun finaalinelikossa. Nykyään hän on keittiömestarina ja omistajana yhdessä Elmo Luoma-Ahon kanssa ravintola Maannoksessa. 

IMG-20190213-WA0002~2.jpg

Rabbe dahlman & tiia dahlman

the way bakery

Tiia & Rabbe Dahlman ovat pari, joka vastaa Way Bakery & Winebarin arjen pyörittämisestä kallion karhupuistossa. 

Toisensa he tapasivat Ravintola Olossa, jonne he päätyivät; Rabbe Chez Dominiquesta ja Tiia ulkomailta, jossa hän oli harjoittelussa Kööpenhaminan Nomassa. 

Koulutuksen ravintola-alalle Rabbe on saanut Helsingin Ravintolakoulu Perhosta ja Tiia Rauman Merikoulusta sekä Sveitsistä.

36520149_10214986387727458_7797550075491647488_n.jpg

Valtteri Sinkkonen

Sås Catering, Yrttipojat

Valtteri oli mukana Hella Foodissa vuonna 2015. Innostuttuaan kokin ammatista hän siirtyi aluksi työskentelemään Street Gastroon, jonka jälkeen hän on ollut töissä ravintola BasBasissa ja ravintola Nollassa. Nykyään hän opiskelee keittiömestariksi ja pyörittää kahta omaa yritystään Nicon Österbergin kanssa.

 

OssiPaloneva2.jpg

OSSI PALONEVA

Villd

Ossi Paloneva on ekologisen kokkaamisen pioneeri. Itse oppinut kokki keskittyy työssään mm. vegaaniseen, lähi-, satokausi-, villi- ja hävikkiruokaan. Freelance-kokkaamisen lisäksi Ossi puhuu, kouluttaa ja ideoi ruokaa. Lisäksi Ossi on tuottanut VILLD -villiruokanettisarjan sekä ruokapoliittisen Ruokakupla -podcastsarjan.