IMG_0392.jpg
IMG_0392.jpg

Ohjaajat


SCROLL DOWN

Ohjaajat


Oliver_4.jpeg

Oliver Hurskainen

HELLA FOODIN KEITTIÖMESTARI

Oliver otti ensimmäisen kosketuksen kokin ammattiin vuonna 2007 kesätöiden kautta. Hän perusti sen jälkeen vuonna 2008 isänsä kanssa Samuraisushi Nagun, valmistui ravintolakoulu Perhosta vuonna 2012 ja työskenteli GW.Sundsmanissa ja ravintola Murussa vuoteen 2015 asti. Oliver joutui valitettavasti lopettamaan täysipäiväisen kokin ammatin hänelle todetun reuman vuoksi. Hella Foodin perustajat Sebastian ja Ville tarjosivat Oliverille keittiömestarin paikkaa Hella Food projektissa ja hän päätti palata hänelle tärkeän ja rakkaan työn pariin. Oliver vastaa workshoppien sisällöstä ja hän on mukana jokaisessa workshopissa ohjaamassa nuoria.

”Hella Food on minulle aivan huikea mahdollisuus jakaa sitä tietoa ja osaamista mitä minulle on kertynyt vuosien aikana”

teemu laurell

SHELTER

Teemu on vuoden 2012 Top Chef voittaja ja hän nykyään vastaa oman ravintolansa, Shelterin keittiöstä. Hän on aikaisemmin työskennellyt mm. G.W.Sundmansissa, Fishmarketissa, Demossa ja Sipulissa.

 
Late.jpg

LATE FENANDER

FINNISH FOOD MAFIA

Late on Finnish Food Mafian perustaja.

Late on erikoistunut ravintoloiden digitaalisiin palveluihin, markkinointiin ja hän on työskennellyt pitkään ravintoloiden pöytävarauspalvelussa TableOnline.fi:ssä. Hänellä on pitkä kokemus ravintola-alalla työskentelystä ja hänen vahvuutensa ovat liiketoiminnassa ja johtamisessa. Late on mukana auttamassa pop-up ravintolan perustamisessa.

Kalle.jpg

KALLE KIUKAiNEN

Basbas

Kalle Kiukainen työskenteli useamman vuoden ravintola Murun keittiömestarina ja oli mukana hyväntekeväisyystempaus 24H:ssa. Kalle oli myös Chef on the beach televisiosarjan pääosassa. Nykyisin Kalle toimii yrittäjänä ja keittiömestarina ravintola  BasBasissa, joka valittiin vuoden 2017 kolmanneksi parhaaksi ravintolaksi Suomessa.

 

 

 

 

 

 

 

 

Erno.jpg

Erno Kemi

Ora

Erno toimii keittiömestarina Michelin-tähden ansainneessa Orassa. Hän on myös edustanut Suomea kokkimaajoukkueessa. Lisäksi hän on työskennellyt mm. Chez Dominiquessa, Sassossa, A21ssä ja Mange Sudissa.

 
ville.jpg

VILLE TIKKANEN

VALKOINEN SALI, HELLA FOOD

Ville Tikkanen on toinen Hella Foodin perustajista sekä pitkän linjan kulttuurivaikuttaja. Hänen käsialaansa ovat vuonna 2004 perustettu Bassoradio, 2010 toiminut nuorisoprojekti Bass Camp, sekä vuodesta 2008 asti järjestetty Bassline Festival. Tällä hetkellä Ville johtaa kulttuuri- ja tapahtumatila Valkoista Salia Aleksanterinkadulla.

 

Jussi.jpg

Jussi Raunio

Farang, ASk, Boathouse

Top Cheffistä tuttu mies on ollut muun muassa ravintola Boathousen, Pianissimon ja Pastiksen vuoro– sekä keittiömestarina.  Jussi kuuluu nuorista kokeista koostuvaan Finnish Food Mafiaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Antti.jpg

Antti Asujamaa

Ragu

Antti on toiminut pitkään ravintola-alalla ja hän on ollut mukana perustamassa ravintolat Ragun ja Shelterin. Ennen sitä hän on tehnyt pitkän uran keittiömestarina Sassossa ja Sipulissa.

 
seba.jpg

sebastian harju

hella Food

Sebastian on perustanut Hella Foodin yhdessä Ville Tikkasen kanssa vuonna 2014. Hän toimii Hella Foodin toiminnanjohtajana ja työskentelee mukana olevien nuorten uraohjaajana. Hän on aikaisemmin työskennellyt useamman vuoden ajan Helsingin kaupungilla nuorten parissa.

 

Akseli Herlevi.png

AKSELI HERLEVI

Naughty BRGR

Akseli on Suomen ensimmäisen Top Chef kilpailun voittaja ja hänellä on oma tv-sarja Burgerimies. Hän avasi vuonna 2015 ensimmäisen Naughty BRGR ravintolansa Helsinkiin ja on sen jälkeen laajentanut ravintolaketjun Turkuun, Tampereelle ja Jyväskylään.

Linnea_Hellafood.jpeg

LINNEA VIHONEN

Yes Yes Yes

Linnea innostui kokin ammatista 25-vuotiaana ja opiskeli itsensä kokiksi Ravintolakoulu Perhosta vuonna 2012. Hän on sen jälkeen työskennellyt The Cockin keittiömestarina ja kasvisruokaa tarjoavan helsinkiläisen ravintola Yes Yes Yes keittiömestarina. Linnea on myös Mitä tänään syötäisiin -ohjelman kokki.

Finnjävel_HenriAlen_01-1.jpg

HENRI ALÉN

ULTIMA

Henri tunnetaan lukuisista tv-ohjelmista kuten Master Chefistä VIP, Junior Master Chef Suomi ja Sokkokokista. Hän on julkaissut myös Vuoden keittokirja – Henkan kotiruokaa koko vuodeksi -kirjan vuonna 2015. Lisäksi Henri omistaa ravintolat Murun, Pastiksen, Kaartin Hodari & Hummerin, Sue Ellen ja kiertotalousravintola Ultiman.

Näyttökuva 2018-6-26 kello 23.40.18.png

Nico Österberg 

Sås Catering, Yrttipojat

Nico on työskennellyt Italiassa kolmen michelin tähden ravintolassa Piazza Duomossa,  ravintola Grönissä ja ravintola Juuressa. Nykyään Nico pyörittää kahta omaa yritystä Valtterin Sinkkosen kanssa. Sås Cateringin toiminta perustuu ajatukseen “metsästä pöytään” ja he keräävät ja säilövät itse metsänantimia keväisin ja kesäisin käytettäväksi myös talven aikana. He toimittavat myös Yrttipojat nimen takana villiyrttejä helsinkiläisille huippuravintoloille kuten Grönille, Kuurnalle, Atelje Finnelle ja Oralle.

 

JouniRahikainen & Elmo Luoma-Aho.jpg

Jouni Rahikainen

Maannos

Jouni on kansainvälisesti arvostettu kokki, joka on työskennellyt Suomessa Australiassa ja Englannissa. Hän on ollut mukana avaamassa ravintoloita kuten Kämp Signé, Ask ja Lonna. Jouni oli vuonna 2015 Top Chef -kilpailun finaalinelikossa ja nykyään hän on keittiömestarina ravintola Maannoksessa.

 

Näyttökuva 2018-6-26 kello 23.41.03.png

Valtteri Sinkkonen

Sås Catering, Yrttipojat

Valtteri oli mukana Hella Foodissa vuonna 2015. Innostuttuaan kokin ammatista hän siirtyi aluksi työskentelemään Street Gastroon, jonka jälkeen hän on ollut töissä ravintola BasBasissa ja ravintola Nollassa. Nykyään hän opiskelee keittiömestariksi ja pyörittää kahta omaa yritystään Nicon Österbergin kanssa. Sås Cateringin toiminta perustuu ajatukseen “metsästä pöytään” ja he keräävät ja säilövät itse metsänantimia keväisin ja kesäisin käytettäväksi myös talven aikana. He toimittavat myös Yrttipojat nimen takana villiyrttejä helsinkiläisille huippuravintoloille kuten Grönille, Kuurnalle, Atelje Finnelle ja Oralle.

 

FAQ


FAQ


FAQ

Flavour Studio.jpg
 
 

Miten Hella Foodiin pääsee mukaan?

Hella Foodin haetaan verkossa täytettävällä hakulomakkeella. Linkin hakemukseen löydät Hella Foodin kotisivuilta, Facebookista tai Instagram sivuilta. Hella Foodissa on 2 hakuajankohtaa vuoden aikana; tammikuun haku tai elokuun haku.

Kenelle Hella Food sopii?

Hella Foodin voivat hakea ruoanlaitosta kiinnostuneet 18 - 29 vuotiaat nuoret. Riittää, että sinulla intohimo ruoanlaittoa kohtaan ja olet motivoitunut sitoutumaan kurssin ohjelmaan viiden kuukauden ajaksi. Hella Foodin valitaan 21 osallistujaa, jotka ovat kiinnostuneet ruoanlaitosta. Sinun ei välttämättä tarvitse tietää haluatko varmasti työllistyä -tai siirtyä opiskelemaan ravintola-alaa. Hella Foodissa voit oppia uutta ja päästä kokemaan ainutlaatuisia kokemuksia rennossa ja ystävällisessä ympäristössä.

Miten valinnat tehdään?

Hella Foodiin valitaan nuoria, jotka siitä eniten hyötyvät. Jos olet esimerkiksi työtön, ilman koulutusta tai elämäntilanteesi vuoksi et ole aikaisemmin löytänyt suuntaa opintoihin tai työllistymiseen, Hella Food voi sopia sinulle.

Jos minulla vakituinen tai osa-aikainen työpaikka, voinko hakea mukaan Hella Foodiin?

Voit hakea, mutta otathan huomioon, että workshopit ovat joka maanantai klo 10.00 - 18.00. Meillä on myös muuta ohjelmaa arkipäivisin, mutta hyvällä työvuorojen suunnittelulla pystyt osallistumaan tärkeimpiin päiviin.

Tarvitseeko minulla olla aikaisempaa kokemusta kokin työstä?

Ei tarvitse. Hella Foodin kurssi alkaa perusasioista ja opetus on huippukokkien ohjaamaa. Toivottavaa on, että sinulla on intohimo ruoanlaittoa kohtaan ja haluat oppia uutta.

Kuinka paljon Hella Food maksaa minulle?

Hella Food on osallistujilleen täysin maksuton. Saat kurssin aikana suorittaa myös maksutta hygieniapassin.

Mitä on Job Shadowing?

Job Shadowing tarkoittaa, että pääset kurssin aikana kerran viikossa oikean ravintolan keittiöön “varjostamaan” kokkien työskentelyä. Päivät kestävät keskimäärin 6-8h ja pääset tilanteen mukaan auttamaan kokkeja heidän työskentelyssään.

Mitä tarkoittaa uraohjaus?

Hella Foodin uraohjauksen tarkoituksena on kartoittaa osallistujien mielenkiinnon kohteita ja tulevaisuuden suunnitelmia ja auttaa niiden saavuttamisessa. Kurssin aikana osallistujat tapaavat tarpeensa mukaan noin kerran viikossa uraohjaajaa sekä henkilökohtaisesti että ryhmissä. Tapaamisilla haastatellaan ja suunnitellaan yhdessä urapolkua Hella Foodin jälkeen. Tavoitteena on löytää oma mielenkiinnon kohde ravintola-alalta, alan opinnoista tai yrittäjyydestä.

Mitä Hella Foodissa tehdään?

Hella Food kestää 5 kuukautta ja ohjelmaa lähes jokaiselle arkipäivälle. Olemme joka maanantai Flavour Studiolla huippukokkien ohjaamissa workshopeissa klo 10.00 - 18.00 välisellä ajalla. Muina arkipäivinä(ti,ke,to,pe) käymme Job-Shadowissa, teemme vierailuja keittiöihin tai muihin alan yrityksiin, opiskelemme hygieniapassi koetta varten ja teemme uraohjausta yksilö- ja pienryhmissä. Lisäksi osallistumme erilaisiin ruoka-alan tapahtumiin ja suunnittelemme pop-up ravintolan, jonka toteutamme kurssin huipennuksena. Kaikki osallistujat saavat Hella Foodin päätyttyä todistuksen kurssin suorituksesta. Laajan sisällön vuoksi toivomme osallistujilta mahdollisuutta sitoutua toimintaan arkipäivisin koko kurssin ajan. Saat ensimmäisenä päivänä “lukujärjestyksen”, josta sinulle ilmenee Hella Foodin tarkempi sisältö ja aikataulu.

Saanko Hella Foodin kautta työpaikan ravintolasta?

Hella Foodin aikana pyrimme antamaan valmiudet siirtyä suoraan työelämään.  Emme kuitenkaan voi luvata kaikille työpaikkaa, mutta meillä on laajat verkostot ravintola-alalla ja pyrimme löytämään halukkaille mahdollisuuden työllistyä kurssin päättymisen jälkeen. Autamme myös löytämään halutessasi opiskelupaikan tai muuta toimintaa oman mielenkiintosi mukaan.