FAQ

Flavour Studio.jpg
 
 

Miten Hella Foodiin pääsee mukaan?

Hella Foodin haetaan verkossa täytettävällä hakulomakkeella. Linkin hakemukseen löydät Hella Foodin kotisivuilta, Facebookista tai Instagram sivuilta. Hella Foodissa on 2 hakuajankohtaa vuoden aikana; tammikuun haku tai elokuun haku.

Kenelle Hella Food sopii?

Hella Foodin voivat hakea ruoanlaitosta kiinnostuneet 18 - 29 vuotiaat nuoret. Riittää, että sinulla intohimo ruoanlaittoa kohtaan ja olet motivoitunut sitoutumaan kurssin ohjelmaan neljän kuukauden ajaksi. Hella Foodin valitaan 18 osallistujaa, jotka ovat kiinnostuneet ruoanlaitosta. Sinun ei välttämättä tarvitse tietää haluatko varmasti työllistyä -tai siirtyä opiskelemaan ravintola-alaa. Hella Foodissa voit oppia uutta ja päästä kokemaan ainutlaatuisia kokemuksia rennossa ja ystävällisessä ympäristössä.

Miten valinnat tehdään?

Hella Foodiin valitaan nuoria, jotka siitä eniten hyötyvät. Jos haluat esimerkiksi vaihtaa alaa, olet työtön, ilman koulutusta tai elämäntilanteesi vuoksi et ole aikaisemmin löytänyt suuntaa opintoihin tai työllistymiseen, Hella Food voi sopia sinulle.

Jos minulla vakituinen tai osa-aikainen työpaikka, voinko hakea mukaan Hella Foodiin?

Voit hakea! Workshopit ovat joka maanantai klo 15.00 - 21.00 tai sunnuntai klo 12.00 - 18.00. Meillä on myös muuta ohjelmaa arkipäivisin, mutta tärkeintä on pystyä osallistumaan huippukokkien ohjaamiin workshop-päiviin.

Tarvitseeko minulla olla aikaisempaa kokemusta kokin työstä?

Ei tarvitse. Hella Foodin kurssi alkaa perusasioista ja opetus on huippukokkien ohjaamaa. Toivottavaa on, että sinulla on intohimo ruoanlaittoa kohtaan ja haluat oppia uutta.

Kuinka paljon Hella Food maksaa minulle?

Hella Food on osallistujilleen täysin maksuton. Saat kurssin aikana suorittaa myös maksutta hygieniapassin.

Mitä on Job Shadowing?

Job Shadowing tarkoittaa, että pääset kurssin perusopetusksen jälkeen kerran viikossa kahdeksan viikon ajan oikean ravintolan keittiöön “varjostamaan” kokkien työskentelyä. Päivät kestävät keskimäärin 8h ja pääset tilanteen mukaan auttamaan kokkeja heidän työskentelyssään.

Mitä tarkoittaa uraohjaus?

Hella Foodin uraohjauksen tarkoituksena on kartoittaa osallistujien mielenkiinnon kohteita ja tulevaisuuden suunnitelmia ja auttaa niiden saavuttamisessa. Kurssin aikana osallistujat tapaavat tarpeensa mukaan uraohjaajaa sekä henkilökohtaisesti että ryhmissä. Tapaamisilla haastatellaan ja suunnitellaan yhdessä urapolkua Hella Foodin jälkeen. Tavoitteena on löytää oma mielenkiinnon kohde ravintola-alalta, alan opinnoista tai yrittäjyydestä.

Mitä Hella Foodissa tehdään?

Hella Food kestää 4 kuukautta ja olemme kerran viikossa joka maanantai tai sunnuntai Flavour Studiolla huippukokkien ohjaamissa workshopeissa. Muina arkipäivinä(ti,ke,to,pe) käymme Job-Shadowissa, teemme vierailuja keittiöihin tai muihin alan yrityksiin, opiskelemme hygieniapassi koetta varten ja teemme uraohjausta yksilö- ja pienryhmissä. Aikataulu suunniteltu siten, että tärkeimmät tapahtumat ovat iltaisin. Lisäksi osallistumme erilaisiin ruoka-alan tapahtumiin ja suunnittelemme pop-up ravintolan, jonka toteutamme kurssin huipennuksena. Kaikki osallistujat saavat Hella Foodin päätyttyä todistuksen kurssin suorituksesta. Saat ensimmäisenä päivänä “lukujärjestyksen”, josta sinulle ilmenee Hella Foodin tarkempi sisältö ja aikataulu.

Saanko Hella Foodin kautta työpaikan ravintolasta?

Hella Foodin aikana pyrimme antamaan valmiudet siirtyä suoraan työelämään.  Emme kuitenkaan voi luvata kaikille työpaikkaa, mutta meillä on laajat verkostot ravintola-alalla ja pyrimme löytämään halukkaille mahdollisuuden työllistyä kurssin päättymisen jälkeen. Autamme myös löytämään halutessasi opiskelupaikan tai muuta toimintaa oman mielenkiintosi mukaan.